O nama

Hvarski restoran „Lungo Mare“ otvoren je u ljeto 2005. g. i u kratkom vremenskom roku osvojio goste familijarnom atmosferom, pristupačnim cijenama i bogatom gastronomskom ponudom.

Vlasnik restorana Pero Hure dugogodišnji je ugostitelj koji je nakon 12 godina rada u inozemstvu, u hotelu Esplanade ispekao zanat, vratio se u Hvar i zajedno sa suprugom Ivanom otvorio restoran u vlastitoj kući. Pero Hure je već s 18 godina bio proglašen najboljim kuharom otoka Hvara, osvajao je brojne nagrade na kulinarskim natjecanjima na kojima je bio predstavnikom Dalmatinske kuhinje na Olimpijadi u Sarajevu 1984. Nakon povratka iz Njemačke, vodio je više restorana, a bi se na kraju odlučio za pokretanje vlastitog restorana – „Lungo mare“.

Gastronomska ponuda restorana „Lungo Mare“ razlikuje se od uobičajene ponude ostalih hvarskih restorana utoliko što nudi domaću spizu. Jela ispod peke, teleće koljenice, hobotnicu u vinu, pašticadu, gregadu... za razliku od većine gdje ćete naći ustaljenu klasičnu restoransku ponudu raznih vrsta tjestenina, lasagne, pizza i sličnih jela.

Kako nas pronaći

Bilo kojim prijevoznim sredstvom putovali do grada Hvara, u svakom slučaju iskusit ćete romantičnu vožnju morem do otoka Hvara. Kada ugledate Hvar i počnete uživati u njegovim blagodatima, znat ćete da se vaše putovanje isplatilo. Inače, većinu informacija o prometnim vezama najčešće možete dobiti od onih kod kojih ste rezervirali smještaj u gradu Hvaru, bilo to kod turističke agencije, na recepciji hotela ili kod vlasnika privatnoga smještaja.

Kako i sam naziv restorana kaže „Lungo Mare“ – uz more. – prošetajte se do Franjevačkog samostana i dalje uz more put će vas dovesti do našeg restorana. Dođite i provedite ugodno vrijeme na našoj terasi u domaćoj atmosferi i mirnom dijelu gada Hvara (Križna Luka).